2015-10-25 15:45:44

Obilježili smo Dan jabuka u 2.c

Učenici 2.c obilježili su Dan jabuka. Razgovarali smo o značenju jabuke u našoj svakodnevnoj prehrani i na koje načine se može kozumirati (kompot, sok, džem, pekmez, kolač, jabučni ocat, voćna kašica, čaj). 

Jabuka spada u porodicu ruža. Najveća ikad ubrana jabuka težila je 1,5 kg i uvrštena je u Guinnessovu knjigu rekorda. Jedan od najpoznatijih gradova svijeta New York zovu još i Velika jabuka (Big Apple)...

Učenici su saznali kako napraviti zdravu grickalicu od jabuka (ČIPS). Ponijeli su kući recept.

Čips od jabuka
- jabuku operi i osuši
- nareži na tanke listiće, 3-4 mm (odstrani srce jabuke)
- u zdjelici pomiješaj malo šećera i cimeta pa svaku plošku uvaljaj u šećer (može i med)
- peci 1 sat na temp. od 90ºC pa ih okrenite i pecite još 1 sat.

ZDRAVA GRICKALICA, GRIC, GRIC!!!!

Zahvaljujemo Anastazijinom djedu koji nas je počastio domaćim sokom od jabuke.

Anita Svilokos, učiteljica 2.c


Osnovna škola Viktorovac Sisak