preskoči na sadržaj

Osnovna škola Viktorovac Sisak

Login
 

 

Nastava na daljinu

 

 

Digitalni školski list

Učenička zadruga

Učimo njemački jezik

Učenička zadruga VikSi
Ustrojstvo Učeničke zadruge VikSi
Dijana Marić / datum: 1. 9. 2019. 17:59

Učenici i djelatnici OŠ Viktorovac osnovali su
 Učeničku zadrugu VikSi.

Na Osnivačkoj skupštini  Zadruge, 26.11.2015., temeljem prijašnjih dogovara i sastanaka usvojen je koncept Pravila rada učeničke zadruge kao i naziv Učeničke zadruge VikSi  i njezin logotip.

VikSi  se  sastoji od dva imena. Prvi dio imena Vik označava ime škole (OŠ Viktorovac) dok drugi dio imena Si označava grad Sisak.

Predstavljen je  i  logotip zadruge kojeg je izradila Likovna skupina s voditeljicom Irinom Đurić.

Logotip slikovno prikazuje grad Sisak: tri zelena lista (Viktorovačka šumica) u koja su utkane kule Starog grada te tri kapljice vode (Sava, Kupa, Odra) sa obrisima lukova Starog mosta.

U školskoj godini 2021./2022. zadružne sekcije i njihovi voditelji su sljedeći:

Mala škola domaćinstva - Vera Pranjić

Mali kreativci - Anita Svilokos

   Likovna skupina - Irina Đurić

     Kreativna stvaraonica - Željka Kleković Brajenović

    Kreativci u razredu - Nikolina Strugačevac Bizjak

Kreativne ručice - Martian Buinac, Kristina Pančić

Vezlilice - Dijana Skrbin Kovačić

Bedžoljupci - Danijela Medjed-Sertić

 

 Imenovani su članovi Uprave zadruge:

Zadružni odbor čine: Željka Kleković Brajenović, Irina Đurić i Vedrana Jurašinović  (osoblje škole); Dejan Jerkić  (roditelj i stručni suradnik); Kristina Sučić (Voditeljica Odsjeka za  predškolski odgoj, obrazovanje i sport Grada Siska); Nika Šimić i Mia Martinović, učenici zadrugari (predstavnici sekcija).

Predsjednik UZ VikSi  je  učiteljica Željka Kleković Brajenović, a zamjenica predsjednika je nastavnica Irina Đurić.

Tajnica Zadruge  je Biljana Ribar.

Stručni voditelj UZ VikSi  je Željka Kleković Brajenović koja će predstavljati Zadrugu na svim razinama njezina djelovanja.

Voditelj  ljetopisa i matične knjige UZ VikSi  je učiteljica Bojana Štimac.

Harmonija
   Umijeća
 Uspjeha
  Znanja

    ČUDA STVARA MAŠTA MLADIH ZADRUGARA       

 

Učenička zadruga VikSi OŠ Viktorovac  primljena je u članstvo HUUZ-a na 16. sjednici Upravnog i Nadzornog odbora HUUZ-a održane 5.12.2015. godine u Zagrebu te postala  461 članica.

 

U nastavku fotografije...


[OPŠIRNIJE]Županijska smotra učeničkih zadruga SMŽ
Dijana Marić / datum: 25. 5. 2022. 16:18

Županijska smotra učeničkih zadruga Sisačko-moslavačke županije održana je 20. svibnja 2022. godine u OŠ Banova Jaruga. Na smotri su sudjelovale 23 učeničke zadruge.

Dvorište škole ispunili su prepuni štandovi unikatnih i originalnih predmeta izrađenih raznim tehnikama u raznovrsnim materijalima. Iza svakog štanda smijale su se vesela lica malih zadrugara i njihovih mentora, a spretne ruke pokazale članovima Povjerenstva kako se što radi i oblikuje.

Zadrugarke Katja Mirilović, Barbara Lukačić, Mia Majić Mehinović i Ena Vasić uz pratnju mentorica Anite Svilokos i Željke Kleković Brajenović predstavile su zadrugu VikSi s veselim lutkicama. Lutkice su izradili od filc dekice, malo čipke i vune. Zadrugari su se zaigrali lutkama, pa su ih punili lavandom, stavljali na okvir za slike, na torbu i poklon kutiju, te izradili broš-lutkicu.

Lutka do lutkice i dobili su razigrani štand koji je privukao posebnu pažnju prolaznika, izlagača i gostiju.

UZ VikSi[OPŠIRNIJE]Školi za rođendan
Dijana Marić / datum: 25. 5. 2022. 16:07

Naša škola je proslavila 70 godina rada i postojanja, a šezdesetih godina imala je i Školsku zadrugu. Tadašnji zadrugari brinuli su o cvijeću, uzgajali povrće u školskom vrtu, konzervirali povrće, pripremali obroke za goste, bavili se rukotvorinama, izrađivali uporabne predmete od metala, lika, najlona, kože.

Današnja Učenička zadruga VikSi izrađuje ukrasne i uporabne predmete od keramike, platna, drveta, stakla, reciklira, brine o okolišu, razvija kreativnost i poduzetništvo učenika. Ujedno svojim aktivnostima prati sva događanja u školi i zajednici.

Zadrugari su i za ovu priliku svojoj školi za rođendan poklonili unikatne keramičke suvenire s motivom grada Siska i logom škole obojene tonovima plave i zelene boje, boje grada Siska.

Izradili su zdjelice, tanjuriće, magnete, dekorativne žlice, oslikali platnene torbe. Svaki prijatelj i gost sa sobom je ponio prigodan poklon, izložbeni prostor popunjen je novim proizvodima, a naša škola dobila je svoj suvenir.

Željka Kleković Brajenović, učiteljica


[OPŠIRNIJE]Uskrsna čarolija Učeničke zadruge VikSi
Dijana Marić / datum: 29. 3. 2022. 18:43

Učenička zadruga VikSi izložila je svoje uskrsne radove u Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac Ogranak Caprag.

Izložili su keramičke glazirane pisanice, cvjetne uskrsne vjenčiće, staklene tanjure izrađene dekupage tehnikom i vez na ukrasnom papiru s uskrsnim motivima.


[OPŠIRNIJE]Sastanak Podružnice HUUZ-a SMŽ
Dijana Marić / datum: 18. 3. 2022. 08:32

U ponedjeljak, 14.ožujka 2022. godine u OŠ Viktorovac održan je sastanak voditelja i suradnika učeničkih zadruga Podružnice HUUZ-a Sisačko-moslavačke županije.

Na sastanku je održana radionica patchwork uskrsne pisanice koju je vodila Nikolina Durmiši iz UZ Leken, OŠ Mladost iz Lekenika.


[OPŠIRNIJE]Svaki tjedan božićni proizvod jedan!
Dijana Marić / datum: 24. 12. 2021. 18:13

Sretan i blagoslovljen Božić te uspješnu Novu godinu
žele vam Mali i Veliki zadrugari!

*Poveznica na fotografiji!


[OPŠIRNIJE]UZ VikSi na 33. smotri učeničkih zadruga RH
Dijana Marić / datum: 7. 10. 2021. 19:08

33. smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske održava se online od 5. do 8. listopada 2021.godine na YouTube kanalu Hrvatske udruge učeničkih zadruga.

Poveznica: YouTube kanalu Hrvatske udruge učeničkih zadruga
Na ovogodišnjoj Smotri sudjeluju 63 učeničke zadruge iz svih županija te sedam učeničkih zadruga s prezentacijama istraživačkog rada. Škola domaćin Smotre je OŠ Blage Zadre iz Vukovara u kojoj djeluje učenička zadruga Zlatne ruke, a iz Tavankuta, Republika Srbija, predstavlja se učenička zadruga iz Osnovne škole Matija Gubec.

Ovogodišnja Smotra predstavlja dobar poligon za razmjenu ideja ne samo među učeničkim zadrugama i školama nego i svima onima koji vole ‘uradi sam’ pristup, kulturnu i povijesnu baštinu hrvatskih krajeva kao i niz ideja za izradu ukrasnih i uporabnih predmeta iz raznih segmenata svakodnevice.

Učeničku zadrugu VikSi predstavile su Nika Lončar i Ena Ulaković, zadrugarke Kreativne stvaraonice.  Video zapisom približile su složeni postupak izrade keramičke kugle iz gipsanog kalupa koju su zatim oslikale motivom posavske narodne nošnje-rože. Kugle su i oslikavale motivima grada Siska kao što je Stari most i Stari grad Sisak.

Praktičan rad naših zadrugarki možete pogledati na poveznici: 

UZ VikSi: Keramička kugla

Čestitamo UZ VikSi!


[OPŠIRNIJE]Ušetala se jesen u školu
Dijana Marić / datum: 15. 10. 2020. 16:50


 

Ušetala se mirisna jesen u park, šumicu, dječje igralište…
Zadrugari Kreativne stvaraonice htjeli su jesen unijeti i u školu, pa su danima sakupljali ukrasne tikvice, žireve, šipak, osušeno cvijeće, češere, suho lišće…
Zajedničkim stvaralaštvom od jesenske palete boja i oblika izradili su ukrasne vjenčiće za stol ili vrata, a jesenskim gipsanim plodovima ukrasili staklenke za
sok, ocat, ulje.
Jesen sada miriše i u našoj školi…

UZ VikSi


[OPŠIRNIJE]Zadrugari za žene
Dijana Marić / datum: 10. 3. 2020. 10:42Kreativci zadrugari su s veseljem naučili izradu torbice od hamer papira. Svaku torbicu su ukrasili vrpcom, trakicom, mašnicom…Tako je dizajnerska mašta učinila kreativna čuda!
Dobili smo izbor torbica za svaku prigodu!
Uz torbicu može se kupiti i srce izrađeno tehnikom decoupage.

Izvrstan poklon za svaku posebnu ženu izrađen u radionici UZ VikSi!


[OPŠIRNIJE]Maškare
Dijana Marić / datum: 10. 3. 2020. 10:38

Mali kreativci, zadrugari 2.c razreda, oslikali su maske i tako izložili svoje prve kreativne uratke u školskom holu. Uz vesele maske Kreativci petaci izradili su i torbice od filca s likom veselog klauna. Uz malo materijala i mašte zadrugari su razveselili ulaz u školsku zgradu.


[OPŠIRNIJE]Valentinovo
Dijana Marić / datum: 17. 2. 2020. 08:20

Povodom Valentinova mali zadrugari izradili su maštovite torbice, čestitke, dnevnike, posadili cvjetiće za sve one koji se vole. Na svaki proizvod utkali su srce kao motiv ljubavi i sreće.
Proizvode su izradili i izložili zadrugari prvih i drugih razreda te tako ušli u svijet stvaralaštva i poduzetništva koji se razvija kroz učeničku zadrugu.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju