preskoči na sadržaj

Osnovna škola Viktorovac Sisak

Login
 

 

Nastava na daljinu

 

Digitalni školski list

Učimo njemački jezik

 

Učenička zadruga

Učenička zadruga VikSi
Ustrojstvo Učeničke zadruge VikSi
Dijana Marić / datum: 1. 9. 2019. 17:59

Učenici i djelatnici OŠ Viktorovac osnovali su
 Učeničku zadrugu VikSi.

Na Osnivačkoj skupštini  Zadruge, 26.11.2015., temeljem prijašnjih dogovara i sastanaka usvojen je koncept Pravila rada učeničke zadruge kao i naziv Učeničke zadruge VikSi  i njezin logotip.

VikSi  se  sastoji od dva imena. Prvi dio imena Vik označava ime škole (OŠ Viktorovac) dok drugi dio imena Si označava grad Sisak.

Predstavljen je  i  logotip zadruge kojeg je izradila Likovna skupina s voditeljicom Irinom Đurić.

Logotip slikovno prikazuje grad Sisak: tri zelena lista (Viktorovačka šumica) u koja su utkane kule Starog grada te tri kapljice vode (Sava, Kupa, Odra) sa obrisima lukova Starog mosta.

U školskoj godini 2020./2021. zadružne sekcije i njihovi voditelji su sljedeći:

Mali čuvari baštine - Vera Pranjić

Mali kreativci - Anita Svilokos

   Likovna skupina - Irina Đurić

     Kreativna stvaraonica - Željka Kleković Brajenović

    Kreativci u razredu - Nikolina Strugačevac Bizjak

Kreativne ručice - Martian Buinac, Kristina Pančić

 

 Imenovani su članovi Uprave zadruge:

Zadružni odbor čine: Željka Kleković Brajenović, Irina Đurić i Vedrana Jurašinović  (osoblje škole); Dejan Jerkić  (roditelj i stručni suradnik); Kristina Sučić (Voditeljica Odsjeka za  predškolski odgoj, obrazovanje i sport Grada Siska); Nika Šimić i Mia Martinović, učenici zadrugari (predstavnici sekcija).

Predsjednik UZ VikSi  je  učiteljica Željka Kleković Brajenović, a zamjenica predsjednika je nastavnica Irina Đurić.

Tajnica Zadruge  je Biljana Ribar.

Stručni voditelj UZ VikSi  je Željka Kleković Brajenović koja će predstavljati Zadrugu na svim razinama njezina djelovanja.

Voditelj  ljetopisa i matične knjige UZ VikSi  je učiteljica Bojana Štimac.

Harmonija
   Umijeća
 Uspjeha
  Znanja

    ČUDA STVARA MAŠTA MLADIH ZADRUGARA       

 

Učenička zadruga VikSi OŠ Viktorovac  primljena je u članstvo HUUZ-a na 16. sjednici Upravnog i Nadzornog odbora HUUZ-a održane 5.12.2015. godine u Zagrebu te postala  461 članica.

 

U nastavku fotografije...


[OPŠIRNIJE]Ušetala se jesen u školu
Dijana Marić / datum: 15. 10. 2020. 16:50


 

Ušetala se mirisna jesen u park, šumicu, dječje igralište…
Zadrugari Kreativne stvaraonice htjeli su jesen unijeti i u školu, pa su danima sakupljali ukrasne tikvice, žireve, šipak, osušeno cvijeće, češere, suho lišće…
Zajedničkim stvaralaštvom od jesenske palete boja i oblika izradili su ukrasne vjenčiće za stol ili vrata, a jesenskim gipsanim plodovima ukrasili staklenke za
sok, ocat, ulje.
Jesen sada miriše i u našoj školi…

UZ VikSi


[OPŠIRNIJE]Zadrugari za žene
Dijana Marić / datum: 10. 3. 2020. 10:42Kreativci zadrugari su s veseljem naučili izradu torbice od hamer papira. Svaku torbicu su ukrasili vrpcom, trakicom, mašnicom…Tako je dizajnerska mašta učinila kreativna čuda!
Dobili smo izbor torbica za svaku prigodu!
Uz torbicu može se kupiti i srce izrađeno tehnikom decoupage.

Izvrstan poklon za svaku posebnu ženu izrađen u radionici UZ VikSi!


[OPŠIRNIJE]Maškare
Dijana Marić / datum: 10. 3. 2020. 10:38

Mali kreativci, zadrugari 2.c razreda, oslikali su maske i tako izložili svoje prve kreativne uratke u školskom holu. Uz vesele maske Kreativci petaci izradili su i torbice od filca s likom veselog klauna. Uz malo materijala i mašte zadrugari su razveselili ulaz u školsku zgradu.


[OPŠIRNIJE]Valentinovo
Dijana Marić / datum: 17. 2. 2020. 08:20

Povodom Valentinova mali zadrugari izradili su maštovite torbice, čestitke, dnevnike, posadili cvjetiće za sve one koji se vole. Na svaki proizvod utkali su srce kao motiv ljubavi i sreće.
Proizvode su izradili i izložili zadrugari prvih i drugih razreda te tako ušli u svijet stvaralaštva i poduzetništva koji se razvija kroz učeničku zadrugu.


[OPŠIRNIJE]VikSi za knjižnicu!
Dijana Marić / datum: 17. 2. 2020. 08:15

Povodom Međunarodnog dana darivanja knjigom koji se obilježava 14. veljače, Učenička zadruga VikSi zaradila je sredstva kojima je školsku knjižnicu darivala osobitim darovima! Fond knjižnice obogaćen je novim književnim naslovima, u tijeku je izrada novog knjižničnog sandučića za povrat knjiga, a osobita nam je radost što će u okviru ove akcije u travnju školu posjetiti književnica Snježana Babić-Višnjić i održati književni susret s učenicima!

Sretan vam Međunarodni dan darivanja knjigom!


[OPŠIRNIJE]Dani kruha na sisačkoj tržnici
Dijana Marić / datum: 22. 10. 2019. 08:14

U petak 18. listopada 2019. na Gradskoj tržnici Kontroba održana  je tradicionalna manifestacija Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje. Sudjelovali su vrtići, osnovne škole, kulturno-umjetnička društva, udruge, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i mnogi drugi.

Naša škola je dobila nagradu za najkreativnije uređen štand. Na svom izložbenom prostoru izložili su proizvode UZ VikSi. U bogatoj ponudi našlo se proizvoda jesenskih motiva i etno motiva iz bakine kuhinje. Sve štandove obišla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i uručila sudionicima zahvalnice za sudjelovanje na ovogodišnjoj manifestaciji.

Čestitamo UZ VikSi, Likovnoj skupini te učenicima i učiteljima koji su sudjelovali u uređenju štanda. Zahvaljujemo se mamama i bakama na pripremi ukusnih kolača! 

UZ VikSi je ponovo pokazala uspješnost i kreativnost u stvaralaštvu na županijskoj (Najbolja zadruga SMŽ) i gradskoj (Najkreativniji štand) razini.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju