Učenici 2.c obilježili su Dan jabuka. Razgovarali smo o značenju jabuke u našoj svakodnevnoj prehrani i na koje načine se može kozumirati (kompot, sok, džem, pekmez, kolač, jabučni ocat, voćna kašica, čaj).
Jabuka spada u porodicu ruža. Najveća ikad ubrana jabuka težila je 1,5 kg i uvrštena je u Guinnessovu knjigu rekorda. Jedan od najpoznatijih gradova svijeta New York zovu još i Velika jabuka (Big Apple)...
Učenici su saznali kako napraviti zdravu grickalicu od jabuka (ČIPS). Ponijeli su kući recept.
Čips od jabuka
- jabuku operi i osuši
- nareži na tanke listiće, 3-4 mm (odstrani srce jabuke)
- u zdjelici pomiješaj malo šećera i cimeta pa svaku plošku uvaljaj u šećer (može i med)
- peci 1 sat na temp. od 90ºC pa ih okrenite i pecite još 1 sat.
ZDRAVA GRICKALICA, GRIC, GRIC!!!!
Zahvaljujemo Anastazijinom djedu koji nas je počastio domaćim sokom od jabuke.
Anita Svilokos, učiteljica 2.c