preskoči na sadržaj

Osnovna škola Viktorovac Sisak

Login
 

 

Nastava na daljinu

 

Digitalni školski list

Učimo njemački jezik

 

Učenička zadruga

Produženi boravak
Produženi boravak
Dijana Marić / datum: 1. 9. 2019. 08:38

U školi je organiziran produženi boravak za učenike od 1. do 4. razreda.
Boravak radi od 7:30 do 16:30 sati.

Učiteljice: Martina Buinac, Karolina Detković, Marina Marković Vukmirović u.z. Kristina Pančić, Iskra Radošević

 


[OPŠIRNIJE]Aktivnosti 2. i 3. razreda u siječnju i veljači
Dijana Marić / datum: 10. 3. 2020. 10:48

Naše ručice a i moždane vijuge bile su vrijedne u siječnju i veljači. Obilježili smo sve važne datume i naravno ponavaljali nastavne sadržaje. Izrađivali smo maske koristeći balone, štirku i stare novine. Kada su se posušile svaki učenik je ukrasio po vlastitoj želji. 

Na Valentinovo 14. veljače 2020. posvetili smo se danu ljubavi. Crtali smo 3D srce i razgovarali o simaptijama i ljubavi. Povodom Dana hrvatske glagoljice 22. veljače prisjetili smo se starog hrvatskog pisma glagoljice. Ovu temu smatramo iznimno važnom jer kulturu i tradiciju jednog naroda naroda najbolje možemo prepoznati kroz jezik i pismo. Svaki učenik je proučio pismo glagoljice i napisao prvo slovo svog imena te na taj način dao svoj skromni doprinos očuvanju tradicije.

Posljednju srijedu mjeseca veljače tradicionalno smo posvetili Danu ružičastih majica. Naša pedagoginja održala je radionicu o rješavanju sukoba u kojoj su učenici rado sudjelovali i puno naučili kroz igru, razgovor i smijeh.

U narednim mjesecima s učenicima 2. i 3. razreda bit će učiteljica Kristina Pančić.

Učiteljica PB Marina Marković Vukmirović


[OPŠIRNIJE]Aktivnosti 2. i 3. razreda u studenom i prosincu
Dijana Marić / datum: 8. 1. 2020. 15:33


 

I dalje nastavljamo vrijedno i marljivo ponavljati nastavne sadržaje obrađene na nastavi, ali imamo i dosta slobodnog vremena koje provodimo igrajući se i obilježavajući sve važne datume. 

U studenome smo obilježili Svjetski dan izumitelja  - rješavanjem križaljki, prisjetili smo se poznatih izumitelja i crtali vlastite izume. Dan sjećanja na žrtve Vukovara obilježili smo likovnom radionicom gdje smo ponovili pojam tonova boje i slikali Vodotoranj. 

Mjeses prosinac bio je ispunjen brojnim aktivnostima. Započeli smo uređenjem panoa na temu zime i učenici su korištenjem kolaž papira izradili snjegovića koji se veseli zimi. Na sv. Nikolu imali smo pričaonicu učenika o poklonima koje su dobili i razgovor o dobrom i lošem ponašanju. Pripremili smo se za završnu priredbu pjevajući pjesmu Sretan Božić, a godinu smo završili pripremajući poklone za roditelje i čestitkom koju su učenici pisali svojim roditeljima. 

Bila je to godina ispunjena smijehom, radom, veseljem i igrom te i dalje nastavljamo u tom tonu.  

Učiteljica Marina Marković Vukmirović


[OPŠIRNIJE]Aktivnosti drugih i trećih razreda u produženom boravku tijekom rujna i listopada
Dijana Marić / datum: 19. 11. 2019. 08:41

Početak školske godine obilježili smo otvorenjem novog prostora produženog boravka s kojim su naši dragi učenici oduševljeni. Nalazimo se u većem prostoru koji nam omogućuje još veću kvalitetu rada. Uz standardno ponavljanje nastavnih sadržaja i boravka na svježem zraku kad god to vremenske prilike omogućuju, u rujnu smo ukrasili naš pano Jesenkom, natjecali smo se tko može izraditi veći dvorac od olovaka, pisali igrokaze...

U listopadu smo obilježili Dan neovisnosti izradom pletera, crtali smo pekara i pekarske proizvode na Dane kruha i imali prekrasnu i zanimljivu radionicu s našom knjižničarkom  Ivom Dužić kojoj se ovim putem još jednom zahvaljujemo na posjeti i nadamo se daljnjoj suradnji. Učenici su taj dan postali detektivi a to potvrđuje i iskaznica koju su na kraju izradili.

Sve ove zanimljivosti možete pogledati na fotografijama u prilogu!


[OPŠIRNIJE]Aktivnosti u boravku tijekom ožujka i travnja
Dijana Marić / datum: 13. 5. 2019. 16:25

I dalje nastavljamo s raznim aktivonostima u produženom boravku. Ukrasili smo pano, kao dobrodošlicu proljeću, napravili smo proljetnu vilu i kreirali "hit proljetne frizure".

Obilježen je i Dan očeva izrađivanjem čestitiki za tate s lijepim porukama za njih. Drugi pano ukrašen je povodom Uskrsa, ukrašenim jajima. Svaki lijep dan iskoristili smo boravkom na školskom igralištu, a za vrijeme onih manje lijepih dana imali smo kino u učionici. Zajedno s učenicima napravili smo meteorološku stanicu  u kojoj učenici svaki dan bilježe trenutno vrijeme. 

Učenici su doista radosno dočekali proljeće u mnogobrojnim aktivnostima, a sve možete pogledati na našim fotografijama.

Učiteljice PB


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju