preskoči na sadržaj

Osnovna škola Viktorovac Sisak

Login
 

Sandučić povjerenja

Vaš Viktor

 

Monografija

 

 

Digitalni školski list

Učenička zadruga

Zvono

Jelovnici

                   

 

Dabar

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Zahvala za Božja dobročinstva i plodove zemlje
Autor: Dijana Marić, 20. 10. 2009.

Zahvala za Božja dobročinstva i plodove zemlje ili kako mi to danas zovemo Dani kruha velo je star običaj nastao iz ljudske potrebe da zahvali Bogu na svim primljenim darovima.


 

     Obilježavanje Dana kruha  pridonosi podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani, a temelji se na izrađivanju pozitivnih stavova i stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa djeteta - učenika i prirode.

Već na prvim stranicama Biblije nalazi se priča o Kajinu i Abelu, sinovima Adama i Eve koji su Bogu prinosili žrtvu za plodove zemlje. Priča je, naravno, simbolična ali nam donosi poruku da je čovjek oduvijek osjećao zahvalnost prema Bogu za sve što je od njega primao. Današnji čovjek poznaje metode koje mu pomažu: navodnjavanje, plastenici i sl. protiv ćudljivosti prirode, ono što suvremenog čovjeka muči je sve manja kvaliteta hrane koja mu je dostupna iako je može nabaviti i u većim količinama nego mu je potrebna.

U prostoru školu postavljena je izložba  učeničkih radova, plodova zemlje, kruha i krušnih proizvoda, različitog sjemenja koji se koriste u pripremi kruha. Održana je mala svečanost  kojoj je i nazočio župnik Župe sv. Marije    vlč. Branimir Koretić koji nam se obratio sa nekoliko riječi te blagoslovio Kruh koji su naši učenici i njihovi roditelji  pripremili.

                                    

 

    

 

    

               Učenici 1.c razreda sa učiteljicom Snježanom Tušar

    

 

U prilogu pogledajte i radove učenica literarne skupine:

Doroteja Krtalić, 5.a

Ivona Malbašić, 5.c



Priloženi dokumenti:
Doroteja Krtalic.doc (21.50 KB)
Ivona Malbasic.doc (41.00 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju