![](/upload/os-viktorovac-sk/images/newsimg/2259/Image/IMG-348d9803805277ca9932abd46e620267-V.jpg)
Učiteljice drugih razreda ove su godine u suradnji sa školskom kuhinjom prigodno obilježile Dan kruha i Dan zahvalnosti za plodove zemlje. Na poseban način su učenici imali priliku iz prve ruke naučiti kako se izrađuju kruh i razna peciva. Školski kuhar Zoran Janković održao je zanimljivu demonstraciju u kojoj je korak po korak pokazao proces izrade kruha, objašnjavajući pritom različite tehnike i sastojke potrebne za savršene pekarske proizvode.
Nakon što je završio demonstraciju, učenici su imali priliku postavljati pitanja, na koja je kuhar strpljivo i s oduševljenjem odgovarao. Ovaj edukativni dio bio je posebno zanimljiv učenicima jer su dobili uvid u svakodnevni rad školskog kuhara, ali i u važnost kruha i hrane općenito.
Za kraj, zahvalni učenici su školskog kuhara nagradili velikim pljeskom, pokazujući time koliko su uživali u ovom iskustvu i koliko cijene njegov trud i vještinu.
Učenici su imali priliku i probati pečeni kruh nakon završetka pečenja.
Ovaj dan bio je izvrsna prilika da se djeca povežu s temama kruha, plodova zemlje i važnosti zahvalnosti za hranu koju svakodnevno imamo na stolu.
Fotografije u prilogu!
Učiteljice Marina Marković Vukmirović,
Željka Kleković Brajenović i Julija Požega