Učenički radovi
KRUH
Preko polja pšenice,
gdje zlatno klasje zrije,
Sve do naše pećnice
gdje veselo grije.
Topli kruh koji mirisom mami,
nećemo pojesti sami.
Jer kruh bio crni ili bijeli,
najslađi je kad se dijeli.
Lucija Buinac 5.b
DAN KRUHA
Dani kruha su
najljepši dan
kao nečiji usnali
san.
Peciva i kruha u
izobilju ima,
svaki ga učenik
rado prima.
Monika Kostrić, 5.a
DANI KRUHA
Došla nam je jesen, a s njom i sve njene ljepote.
Lišće vrvi od boja, bere se sočno grožđe čiji se miris
uvukao u sve kutke moje ulice, a tu su naravno i Dani
kruha.
Priređuju se razne izložbe koje svake godine rado
posjećujem.
Tijekom povijesti svaki je narod osmislio neku svoju
vrstu kruha.
Npr. Francuzi francuz.
Ima raznih vrsta, ali slažete li se da je najbolji onaj
domaći iz bakine ili mamine pećnice.
Onako vruć, slasan i mekan, tko bi mu odolio?
Ima tu još raznih plodova jeseni:
Kestenje, kruške, jabuke.
A što se vama najviše sviđa?
Nikol Leskovar 5.a